Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κρεμαστό με γραμματόσημο και φύλλο αλουμινίου

Η σημερινή ανάρτηση αφιερώνεται στην μικρή Αρνούλα από την οποία εμπεύστηκα και την ευχαριστώ πολύ!
Είχα δει προχθές την ιδέα της για σκουλαρίκια από το αλουμινόφυλλο του νεσκαφέ και από τις φόρμες για κέικ. Την είχα στο μυαλό μου και βλέποντας ένα κεράκι ρεσό σκέφτηκα να δοκιμάσω στρόγγυλα σκουλαρίκια από το περίβλημα του. Αφού παιδεύτηκα χθες το βράδυ χωρίς να έχω κανένα αποτέλεσμα της προκοπής.... θυμήθηκα ότι πριν καιρό είχα αγοράσει ένα φύλλο αλουμινίου (πάχους 1χιλ.) για την περίπτωση που θελήσω να πειραματιστώ- μια και είπαμε ερασιτέχνες και αυτοδίδακτοι είμαστε! Έψαξα, το βρήκα και μια και δεν είχα πρόχειρο κάποιο περιοδικό για να βρω εικόνες σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω γραμματόσημα. Άνοιξα λοιπόν το άλμπουμ με τη συλλογή που έχω από ... αρχαιοτάτων χρόνων και διάλεξα ένα από τα πιο πρόσφατα (μη χαλάσουμε και τα συλλεκτικά μας!) και ξεκίνησα.
Το κόλλησα πάνω σε λίγο χοντρό χαρτί, άφησα γύρω γύρω ένα περιθώριο και αφού το έκοψα, το κόλλησα πάνω στο φύλλο αλουμινίου. Έκοψα περιμετρικά(αφήνοντας πάλι περιθώριο και δίπλωσα τις άκρες σαν να σχηματίζω κορνίζα. έκανα μια τρύπα με το εργαλείο για τις ζώνες, πέρασα ένα κρικάκι και επειδή δεν μπορούσα να διαλέξω αλυσίδα ή σουέτ κορδονάκι, έβαλα και τα δύο (μάλλον 3 γιατί ήμουν ανάμεσα σε 2 χρώματα κορδόνι!). Βουαλά!

Δεν είναι πολύ ωραίο το θέμα του γραμματόσημου? Καλοκαιρινό! Βέβαια σαν πρώτη προσπάθεια δεν είναι τέλεια φτιαγμένο, αλλά φορεμένο και από μακριά ούτε φαίνονται οι ατέλειες! Ετοιμάζω ακόμη δύο. Είναι κανείς για ανταλλαγή γραμματοσήμων? :)))))))))
Α! Ξέχασα να σας πω ότι στο τέλος πέρασα το γραμματόσημο με μια στρώση... διάφανο βερνίκι νυχιών! Δεν είχα κάτι άλλο, εκτός από βερνίκι πέτρας που δεν ήξερα αν κάνει. Όσο για το μανό, κάνει-δεν κάνει μια χαρά βγήκε, αδιάβροχο και γυαλιστερό! 

25 σχόλια:

mikri arnoula είπε...

Αχ πολύ ομορφο έγινε!!!Και η ιδέα με τα γραμματόσημα μου άρεσε πάρα πολύ!!!Θα πάω να κάνω μία μικρή επιδρομή στο ταχυδρομείο μου φαίνεται!!!
Σε ευχαριστώ πολύ και για την αφιέρωση και τα καλά σου λόγια!!!

anthivolon είπε...

Πολύ πρωτότυπη ιδέα!!

Rena είπε...

Καλά είσαι άπαικτη!
Τι έργο τέχνης είναι αυτό!
Είναι όλα τα λεφτά!!!
Καλό τριήμερο!

Ξανθή είπε...

Όλως ιδιαίτερη κατασκευή,άντε να αρχίσουμε να ανταλλάσσουμε γραμματόσημα.
Καλό Σαββατοκύριακο!

Χαρά Θ. είπε...

Πολύ ωραία η ιδέα και ακόμα ωραιότερη η πραγμάτωσή της. Οσο για την επιλογή του γραμματοσήμου έξοχη με άκρως καλοκαιρινό θέμα!

Magda^_^ είπε...

!!!!!!!!!!!
Πειραζει πολύ αν κλέψω την ιδέα και κάνω ένα παρόμοιο???Είναι απλά φανταστικό!Ξετρελάθηκα!!!¨<3<3<3

Φωτεινή είπε...

@magda
Μα κι εγώ από κάπου αλλού πήρα την ιδέα! Ο καθένας απλώς την χρησιμοποιεί-εξελίσσει σύμφωνα με το δικό του γούστο! Περιμένω να δω το δικό σου! Φιλιά!

Chryssa είπε...

Καταπληκτικό!!! Σκεφτόμουν κι εγώ καιρό τώρα οτι θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο αλλά ακόμα δεν έχω βρεί φύλλο αλουμινίου. :) Φτου φτου μην το ματιάσω!!
χο

erifili είπε...

Φωτεινή μου έγινε υπέροχο το κολιεδάκι σου.Και καταπληκτικό γραμματόσημο.Ειμαι και εγώ συλλέκτης αλλά το συγκεκριμμένο δεν το έχω ξαναδεί.Την ιδέα με τα αλουμινόφυλλα την έχω δει πάλι και μάλιστα έχω μαζέψει καμμιά δεκαριά, αλλά δεν έχω βρει χρόνο να τα φτιάξω.Βλέπεις όλο και με κάτι νέο ασχολούμαι και εγκαταλείπω για λίγο τα παλιά.

Φωτεινή είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια κορίτσια!
@anthivolon
Πρωτότυπη ιδέα δεν ξέρω αν είναι στ'αλήθεια γιατί συνδύασα κάτι αυτό που είδα στην Αννούλα και απλά έβαλα και τη δική μου πινελιά.Προχθές τυχαία "έπεσα" πάνω στον ορισμό του "ανθίβολον". Δεν ήξερα τι σημαίνει!Και να σκεφτείς ότι έλεγα να σε ρωτήσω!
@rena
Thank you!καλά να περάσεις κι εσύ!
@Ξανθή
Πλάκα πλάκα δεν είναι άσχημη ιδέα η ανταλλαγή! Έχω πολλά διπλά!
@Χαρά
Ευχαριστώ! Η βανίλια -το υποβρύχιο μάλλον!- είναι άκρως καλοκαιρινό γλυκό.
@Χρύσα
Χρύσα σε μαγαζιά με είδη χόμπι έχει. Εγώ το πήρα από Θεσσαλονίκη από το Art time. Βλέπω ότι μένεις Αθήνα, σίγουρα κάπου θα βρεις.
@erifili
Το συγκεκριμένο γραμματόσημο είναι του 2008. Αυτό που όλο κάτι καινούργιο κάνεις και αφήνεις τα παλιά το παθαίνω κι εγώ! Και όχι απλά τα αφήνω, αλλά τα αφήνω και στη μέση συνήθως!

NANTIA είπε...

Τέλειο έγινε! Πολύ ωραία η ιδέα με τα γραμματόσημα! Κρίμα που δεν έχω ούτε ένα! :((((

Wedding Crafters είπε...

Γεία σε όλους!!!
Είμαι καινούρια εδώ.Τώρα έφτιαξα το πρώτο μου μπολγκ και σας μαθαίνω σιγά σιγά.Πολύ ωραία η δουλειά σου Φωτεινή.Ταιριάζει πολύ με το στυλ μου και τα πράγματα που φτιάχνω κι εγώ.
Αυτό που ήθελα να σου πω είναι ότι στην αρχή χρησιμοποιούσα διάφανο μανό αλλά μερικές φορές από τη ζέστη το καλοκαίρι ξέφτιζε.
Τώρα έχω βρει ένα άλλο υλικό που το ονομάζουν βερνίκι 3D ειδικά για χαρτί πάνω σε μενταγιόν και βγαίνει πολύ ωραίο.
Όταν άνεβάσω καμιά φωτό θα σου στείλω το λινκ μήπως σου αρέσει να το χρησιμοποιήσεις κι εσύ!!!

Φωτεινή είπε...

Thank you Πόπη! Είδα μόλις το μπλόγκ σου! Νομίζω ότι όντως ταιριάζει το στυλ μας! Πάνω απ' όλα ανακύκλωση! Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Τα λέμε!

Φωτεινή είπε...

@Miss Poppy
Πόπη δεν μπορώ να γράψω σχόλιο στο μπλογκ σου. Ενώ το γράφω, βγάζει μετά επαλήθευση λεκτικού κειμένου αλλά δεν εμφανίζει κάποιο πλαίσιο για να το γράψω και έτσι δεν μπορεί να δημοσιευτεί. Κοίταξέ το λίγο!

Ειρηνη Σ είπε...

Φωτεινή φοβερη ιδεα !!!!
αλουμίνιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απο τα κουτακια των αναψυκτικών για αρχη
οσο για το βερνίκι γιατι δεν το περνας με το υγρο γυαλί να μην παθαίνει τιποτα??
Τι θεμα θες για τα γραμματόσημα???

my craft and art creations είπε...

Καταπληκτικό ειναι!
Μπράβο σου!
Πολύ πρωτότυπη ιδέα!

This Is Me είπε...

Πανέμορφο! Ταλεντάρα!
Έχεις πολύ ξεχωριστή και στυλάτη αισθητική!

Table Rouge είπε...

Πραγματικά πολύ πρωτότυπη ιδέα που φυσικά γεννάει ιδέες για καινούργιες δημιουργίες. Σ' ευχαριστώ.

Ανεράιδα είπε...

Φωτεινή, σήμερα είναι η τυχερή σου μέρα! Πάντα τύχη εύχομαι!!!

Αγγελίκη Αναστασοπούλου είπε...

τέλειο και πράγματι πολύ καλοκαιρινό!!!!! και εγω το δοκίμασα αλλα έκανα πλαστικοποιήση στην εικόνα και βγήκε φανταστικό.

Ανώνυμος είπε...

φωτεινη το κρεμαστο ειναι παρα πολυ καλο και δε η ιδεα με το γραμματοσημο καταπληκτικη
αντι για βερνικι μπορεις να ριξεις μια μικρη ποσοτητα υγρο γυαλι και να το αφησεις ενα 24ωρο να στεγνωσει καλα. μια αλληιδεα ειναι να δωσεις λιγο χρωμα στο αλουμινιο χρησιμοποιοντας σμαλτα για γυαλι. το εχω δοκιμασει και το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο
ευχομαι να δουμε και αλλες πολλες προτοτυπες ιδεες απο σενα, να΄σαι καλα ( η μαρια απο λευκωνα)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφη δημιουργία! Υπ΄΄αρχει μια σειρά των ΕΛΤΑ με θέμα το αρχαίο κόσμημα, αν χρησιμοποιήσεις εκείνα, θα είναι το κόσμημα μέσα στο κόσμημα.

ELEYTHERIA είπε...

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙς ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.....ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΥΛΙΚΟ!!ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ....ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

giotagts είπε...

Πολυ ομορφο αποτελεσμα.. Πολυ καλη ιδεα... ;) Μπραβο! Θα το δοκιμασω κι εγω.. :))
Οσο για το απο πανω σχολιο, το συγκεκριμενο κρεμαστο πιστευω οτι φοριεται πανω απο ρουχα οποτε δν υπαρχει θεμα.. Επισης, μπορεις να εισαι λιγο πιο ευγενικος/η στον τροπο που γραφεις...

Ανώνυμος είπε...

Φωτεινή είναι τελειο!!!! Μπραβο! Να σε ρωτησω κατι; Εχω δει να χρησιμοποιουν και λαμπερο βερνικι πανω απ το υγρο γυαλι! Μηπως ξερεις ποιο;? Ευχαριστω! Συνεχισε να μας εμπνεεις!
Ελενα

Related Posts with Thumbnails