Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Από που να πάρω χάντρες?

         Πριν λίγο καιρό βαφτίστηκε η ανηψούλα μου η Μυρτώ! Σας χρωστάω μία ανάρτηση με τη διακόσμηση που κάναμε στο κέντρο που έγινε το τραπέζι. κάποια μέρα που θα βρω χρόνο θα σας τα πω και θα σας τα δείξω όλα με φωτογραφίες.
        Σε 2 μήνες έχουμε κι άλλη βάφτιση! Αυτή τη φορά βαπτίζεται ο ανηψιός μου... το όνομα δεν θα σας το μαρτυρήσω ακόμη! Αποφασίσαμε λοιπόν με τη μαμά του για το στολισμό του κέντρου. Θα φτιάξω δεντράκια από σύρμα και χάντρες για το κέντρο των τραπεζιών, τα οποία στο τέλος θα μοιραστούν σε συγγενείς και φίλους. Με περιμένει πολή δουλειά σας λέω! Αλλά χαίρομαι πάντα να δημιουργώ, γι' αυτό δεν με πτοεί τίποτα! Σήμερα παρήγγειλα το σύρμα που θα χρειαστώ για τα  40 δεντράκια (ύψους περίπου 30εκ). Θα χρησιμοποιήσω σύρμα κηπουρικής(πράσινο) πάχους 0.45εκ και χάντρες γαλάζιες στρόγγυλες διαφανείς, ίδιες με αυτές που έχω βάλει στο 4ο βραχιόλι που σας έδειξα εδώ
         Θα χρειαστώ γύρω στις 3000 χάντρες. Σήμερα τηλεφώνησα στο μαγαζί (στη Θεσσαλονίκη) από όπου είχα πάρει μερικές πριν λίγο καιρό για να ρωτήσω αν μπορώ να παραγγείλω μια τέτοια ποσότητα. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού μου είπε ότι δεν έχει τόσες και αν δεν δει από κοντά ποιες χάντρες θέλω δεν μπορεί να μου απαντήσει. Δεν τον άκουσα και πολύ πρόθυμο να μου βρει λύση.. δεν ξέρω ίσως είχε δουλειά και δεν μου μίλησε περισσότερο. Οπότε σκέφτομαι να πάω μια βόλτα το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη να δω τι μπορώ να κάνω, ίσως να ψαξω και σε άλλα μαγαζιά. Είναι καμιά από Θεσσαλονίκη? Έχετε να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί με χάντρες εκεί? Ή κάποιο μαγαζί που να έχει e-shop. 

17 σχόλια:

Ανεράιδα είπε...

Ax Κι εγώ είχα κάνει το ίδιο για τη βάφτιση της μικρής μου ....γίναν ανάρπαστα! Τα είχα κολλήσει με σιλικόνη σε πετρούλες. Ακόμα τα βλέπω στολισμένα στα σπίτια που πηγαίνω...φοβερή ικανοποίηση! Μπράβο Φωτεινή που δε φοβάσαι τη δουλειά!

Τώρα για χάντρες, δεν έχεις κάποιον Αθήνα να κατέβει στο κέντρο;; Στο Μαραμπού έχει ό,τι θέλεις από χάντρα σε μεγάλες συσκευασίες...Για Θεσσαλονίκη δεν ξέρω...

Φωτεινή είπε...

@Ανεράιδα
Έχω δει τις αναρτήσεις σου με την βάφτιση! Αν θυμάμαι καλά είχες κάνει μπομπονιέρες-δεντράκια! Και κάτι απίστευτα σπιτάκια με μακετόχαρτο και καδράκια ζωγραφιστά και ένα σωρό άλλα υπέροχα πράγματα! Αλήθεια πόσο καιρό ασχολήθηκες με όλα αυτά???
Εγώ θα κάνω μόνο μεγάλα δέντρα για τα τραπέζια σαν κεντρικό θέμα. Ρωτάω για Θεσσαλονίκη γιατί μπορώ να πάω και να δω από κοντά τι ακριβώς θέλω - είμαι και λίγο ιδιότροπη! (λίιιγο!)

Ανώνυμος είπε...

αν κατεβεις στην στοα του καπανι στο κεντρο της θεσσαλονικης νομιζω πως θα βρεις .

Ανώνυμος είπε...

Στο ftiaxto αναφέρονται κάποια καταστήματα με χάντρες στη θεσ/νίκη. ΔΙαφορετικά, τρενάκι -> σταθμός Λαρίσης -> μετρό -> κέντρο Αθήνας!

Ανεράιδα είπε...

Έχεις δίκιο για τις χάντες, δεν είσαι ιδιότροπη. Κοτζάμ Θεσσαλονίκη, θα βρεις σίγουρα!! Είχα κάνει και μεγάλα δεντράκια για τα τραπέζια, τα είχα μπροστά στα σπιτάκια...Ασχολήθηκα τέσσερις μήνες φουλ με όλα...και είχα και τα παιδιά...δε δούλευα όμως. Θα προλάβεις, άνετα κάνεις 2 κάθε βράδυ στην τηλεόραση...

Ανώνυμος είπε...

Kalispera kai sugxaritiria gia tis polu omorfes dimiourgies sou! Ena magazi pou exo na sou proteino gia xantres, vrisketai Mitropoleos 19 (mesa se stoa stin Mitropoleos sufekrimena) I idioktitria onomazetai Katerina Samara. Einai mia polu prothumi gunaika kai polu prositi me polu oraies idees kai sigoura tha se voithisei! Emena panta mou dinei ta fota tis se oti ki an xreiasto kai malista polles fores 'klevo idees' apo tis dimiourgies tis!To til. tis einai :2310-234.001. Elpizo na se voithisa. Kalo kouragio kai kali epituxia me ta dentrakia! :-)

Ειρηνη Σ είπε...

μπράβο που ασχολησαι με ολα αυτα
αν τελικα δεν βρεις στην Θεσ/κη τις χαντρουλες που θες μήπως να εβλεπες απο e shop
εγω προμηθεύομαι συχνά με αυτον τον τροπο γιατι εδω που κατοικώ δεν βρησκω παντα αυτα που θελω
οπως και να εχει να εισαι καλα και καλες δημιουργίες

Φωτεινή είπε...

Κορίτσια ευχαριστώ για τις ιδέες! Το περασμένο Σάββατο πήγα Θεσσαλονίκη και προμηθεύτηκα χάντρες από την Χανδροέλξη στη Βενιζέλου. Η κοπέλα πολύ εξυπηρετική, ευτυχώς είχε όλη την ποσότητα που χρειαζόμουν, και πολύ πολύ καλές τιμές! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Ανώνυμος είπε...

I love your blog hon!

Thanks for the comment and also for following!

Have a nice day!

Unknown είπε...

Φωτεινή, πολύ όμορφες οι κατασκευές σου μπράβο συγχαρητήρια!!!
Όσο για τις χάντρες που ψάχνεις για ρίξε μια ματιά και εδώ
http://pacoartcenter.gr/store/home.php ίσως σε βοηθήσει και εγώ το βρήκα πρόσφατα και μου φαίνεται και πολύ οικονομικό σε σύγκριση με του εξωτερικού που δίνουμε τα μαλλιά τις κεφαλής μας στα έξοδά αποστολής.
Ελπίζω να σε βοήθησα!

Christiana είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

marble o kosmos ths xantras,.kalh poiothta, poikilia kai kales times kai exei magazi kai sthn thessaloniki.gia plhrofories http://www.marb.gr/ h sto facebook http://www.facebook.com/pages/Marble-%CE%9F-%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%B7%CF%82-%CE%A7%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82/349452552645

Ανώνυμος είπε...

Μarble ο κόσμος της χάντρας. Συμφωνώ απόλυτα, καλή ποικιλία και ακόμη καλύτερη η εξυπηρέτηση , συνιστώ ανεπιφύλακτα

Ανώνυμος είπε...

Το "Μarble ο κόσμος της χάντρας" τουλάχιστον για μένα που έχω ψάξει τα περισσότερα μαγαζιά στη θεσσαλονίκη είναι από τα πιο ακριβά...με μεγάλη διαφορά στις τιμές (προς τα επάνω) σε σχέση με άλλα!!!!

Ανώνυμος είπε...

marble έχω πάει και γω , νομίζω λογικές τιμές και πολύ μεγάλη ποικίλια

Ανώνυμος είπε...

Στην Θεσσαλονικη εχει πολλα μαγαζια που μπορεις..το ποιο συνιθισμενο σε καλες τιμες ''οι χαντρες του κοσμου''
Επεισης σε μεγαλη ποικιλια το ''Nikolis Group''!!Αλλο ενα ειναι το ladida,το rin tin tin ,το χαντροελξη.
Επεισης υπαρχει και στην Καρολου ντηλ ενα που εχει μεγαλη ποικιλια..!Ελπιζω να σε διευκοληνα...!!!

Ανώνυμος είπε...

Ενα αλλο πολυ οικονομικο e-shop με χαντρες ειναι το e-xantra.gr.Εκει πηγαμε με την αδερφη μου να παρουμε υλικα για μπουμπουνιερες για τη βαφτιση της κορης της.Πηραμε μπουκαλακια με φελλο,κοχυλακια,χαντρες βαλαμε μεσα και αμμο και φτιαξαμε ακρως καλοκαιρινες μπουμπουνιερες!(υποψιν η βαφτιση εγινε σε νησι και ταιριαξε απολυτα)

Related Posts with Thumbnails