Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Μπλα - μπλα και παλιές δημιουργίες.

Επιτέλους βρήκα λίγο χρόνο και όρεξη (πάνω απ' όλα!) να τακτοποιήσω τα αρχεία και τις φωτογραφίες μου στον καινούργιο σκληρό δίσκο που πήρα εδώ και κανέναν μήνα! Σαρανταδώδεκα (που λέει και η μαμά μου) φακέλους και υποφακέλους έκανα με φωτογραφίες. Άλλους για κοσμήματα (χώρια κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια), άλλους για κατασκευές (χώρια για ύφασμα, χώρια για πλεκτό...), άλλους για δεντράκια, άλλους για διακόσμηση .... δεν φταίω εγώ, το ζώδιό μου φταίει για το σύνδρομο της οργάνωσης που με πιάνει ώρες ώρες. Όλα θέλω να τα έχω στη σειρά, σε κουτάκια, μπουκαλάκια, με ετικέτες και δε συμμαζεύεται! Τι να σας λέω! Αν θέλει κάποιος να πάει ταξίδι απευθυνθείτε σε μένα για την οργάνωση της βαλίτσας σας! Σε λίγες μέρες η αδερφούλα μου, όπως κάθε καλοκαίρι, θα πάει κατασκήνωση. Όχι σαν κατασκηνώτρια-σαν κοινοτάρχης. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι λίστα της ετοιμάζω για τα πράγματα που θα πάρει! Ένα τετρασέλιδο με κάθε λεπτομέρεια! Δεν ξεχνάω τίποτα!
       Αλλά με έπιασε η πάρλα και δεν αποφάσισα τι θα σας δείξω σήμερα. Έλεγα να σας δείξω τη διακόσμηση που έκανα για τη βάφτισης της ανηψιάς μου πριν λίγο καιρό αλλά επειδή μου λείπουν μερικές φωτογραφίες, θα την αφήσω για άλλη φορά.
         Θα σας δείξω μερικά πράγματα που έφτιαξα παλιότερα με χάντρες Pyssla ή αλλιώς Perler Beads. Τις ανακάλυψα πέρσι το καλοκαίρι στο www.ftiaxto.gr και είχα πάθει τρελό κόλλημα! Τις βρίσκουμε στο Ikea στο παιδικό τμήμα. Είναι χάντρες πλαστικές, σε διάφορα χρώματα και μοιάζουν σαν κοφτό μακαρονάκι. Φτιάχνουμε το σχέδιο που θέλουμε πάνω στις ειδικές βάσεις (στο Ikea τις πουλάνε σε συσκευασία μία μεγάλη τετράγωνη, μία μικρή τετράγωνη, μία σε σχήμα κύκλου και μία σε σχήμα καρδιάς. Βάζουμε το ειδικό χαρτί που υπάρχει στη συκευασία (ή εναλλακτικά λαδόκολλα)  και σιδερώνουμε με μέτριο σίδερο και γρήγορες-κοφτές κινήσεις. Δεν αφήνουμε πολύ ώρα το σίδερο στο ίδιο σημείο. Οι χάντρες λιώνουν και ενώνονται μεταξύ τους. Αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε από τη βάση το δημιούργημά μας. Αν θέλουμε το σιδερώνουμε και από την άλλη πλευρά για να ενψθούν κι από εκεί οι χάντρες και να είναι πιο σταθερή η κατασκευή μας.
          Μπορούμε να φτιάξουμε σουβέρ (προσοχή: μόνο για κρύα ροφήματα), μπρελόκ, σχεδιάκια για κολιέ ή βραχιόλι, κορνίζες για φωτογραφίες, μαγνητάκια για το ψυγείο... και πάαααρα πολλά άλλα πράγματα. Δείτε εδώ για εκπληκτικές ιδέες και δωρεάν ¨πατρόν¨ ακόμη και για τρισδιάστατα αντικείμενα! 
          Δείτε μερικές δικές μου δημιουργίες. Μαγνητάκια, σουβέρ (μην ακουμπήσετε πάνω κανέναν νες και λιώσουν!), μία κορνίζα και ένα μόμπιλε.
Για το τέλος σας αφήνω με δύο σχέδια που έφτιαξε η κυρία Σούλα- η μαμά μου δηλαδή! Πως σας φαίνονται?

8 σχόλια:

anthivolon είπε...

Όλα είναι καταπληκτικά!! Εγώ σαν καινούργια blogger δεν είχα τη δυνατότητα να τα δω, και έτσι τα γνωρίζω τώρα!!
Φιλιά
Καληνύχτα

( fortounata) είπε...

καταπληκτικά!!!!Φωτεινούλα μου,όχι μόνο τα δικά σου, αλλά και της μαμάς.φιλιά

Asteri (Maria) είπε...

Ουάου! πολύ όμορφα όλα!!

TabloMaxos είπε...

Τα δικά μου www.xeiropoihmata.com πως σου φαίνονται;

drosostalitsa είπε...

Είναι πανέμορφα!!! Και με πολύ φαντασία! Μπράβο!!!

Καλό απόγευμα Φωτεινή μου!

Joan είπε...

πολυ ωραια ολα αυτα με τις χαντρες..πιο πολυ μαρεσε η κορνιζα!!

ElenaKat είπε...

kala milame teleioo! eidika oi kornizoula k gnk omws einai ola pl omorfa! thymamai mikri eixa tin kardia-poses wres paizei na asxoliomoun me afta? teleio!
http://newbloginthecity.blogspot.com/

Ελευθερία είπε...

ειναι ολα τους τελεια!!!!!!!
οτι πρεπει για να απασχολουμε τα παιδια τωρα το καλοκαιρι, ασε που τις εχω και.... οσα κολλιε και να καναμε δεν τελειωνουν!!!!

Related Posts with Thumbnails