Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Στολισμός βάπτισης για κοριτσάκι

      Εδώ και καιρό σας χρωστούσα τον στολισμό από την βάπτιση της ανηψούλας μου που πήρε το όνομα Μυρτώ τον Απρίλιο! Επιτέλους μπόρεσα να ξεκλέψω λίγο χρόνο και να σας την παρουσιάσω.
      Η ιδέα βασίστηκε στο θέμα που είχε επιλέξει η μαμά για τα προσκλητήρια, τις μπομπονιέρες και τα μαρτυρικά: πριγκήπισσες και πριγκηπικές κορώνες.
      Μια και η βάπτιση έγινε σε μοναστήρι, δεν μας επιτρεπόταν τα πολλά πολλά στολίδια. Έτσι στόλισα μόνο την κολυμπήθρα. Φωτογραφία δεν έβγαλα γιατί εκείνη την ώρα οι μοναχές έψελναν στον ίδιο χώρο και δε μου φάνηκε σωστό. Υπάρχουν όμως φωτογραφίες από τον φωτογράφο και μόλις τις πάρω, θα σας τις δείξω.
      Στο τραπέζι με τις μπομπονιέρες βάλαμε ένα μεγάλο βάζο με γλυφιτζούρια, ένα με καραμέλες και ένα με ξυλάκια που κολλήσαμε πάνω ξύλινες ροζ κορώνες. Δεν έμεινε ούτε μία φυσικά! (κάποια στιγμή πήρε μία και ένα αγοράκι, λέγοντας στο διπλανό του ότι θα τη δώσει ατην ξαδέρφη του!) Ούτε από εδώ έχω ακόμη φωτογραφίες, βιαζόμουν να επιστρέψω σπίτι να ντυθώ γιατί δεν θα προλάβαινα! 
      Σας έχω όμως το στολισμό του κέντρου όπου έγινε η δεξίωση μετά το μυστήριο. Σε κάθε τραπέζι τοποθετήθηκαν άσπρα τραπεζομάντηλα και κατά μήκος του τραπεζιού ροζ τραβέρσα. 








Στο κέντρο τοποθετήθηκαν μεγάλα γυάλινα βάζα, στολισμένα με χρωματιστή άμμο, δύο μπαλόνια (ροζ και φουξ) και ένα ξυλάκι που κολλήσαμε τσόχινες κορωνίτσες με κορδελάκια και χαντρούλες. 

Στη θέση κάθε καλεσμένου τοποθετήσαμε φουξ χαρτοπετσέτα διπλωμένη και μέσα βάλαμε τα μαχαιροπίρουνα δεμένα με φουξ κορδελακι που έγραφε πάνω το όνομα της νεοφώτιστης. Τέλος, είχα ετοιμάσει ευχαριστήριες καρτούλες με μια νεραιδούλα και ένα ευχαριστήριο κειμενάκι το οποίο δανείστηκα από την αγαπημένη Ανεράιδα που την ευχαριστώ πάαααρα πολύ! Επισκεφθείτε το blog της, θα ενθουσιαστείτε!

Και μία άποψη από το εξωτερικό του κέντρου.


Τώρα έχω αναλάβει το στολισμό για μία ακόμη βάφτιση, αυτή τη φορά για αγοράκι! Η βάπτιση θα γίνει αρχές Ιουλίου, αλλά ξεκίνησα από τώρα τις ετοιμασίες. Προς το παρόν θα σας πω μόνο ότι το βασικό στοιχείο του στολισμού θα είναι πολλά μεγάλα συρμάτινα δεντράκια με μπλε χάντρες, όπως αυτά εδώ,  που είναι και από τις αγαπημένες μου κατασκευές.

14 σχόλια:

Rena είπε...

Πάρα πολύ όμορφα όλα,να σας ζήσει η νεοφώτιστη!

Ανώνυμος είπε...

λιτα και πανεμορφα.ετσι ομορφη να ειναι η ζωη της!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανεράιδα είπε...

Μπράβοοοο Φωτεινή!! Πανέμορφη η διακόσμηση των τραπεζιών!! Το καρτελάκι τέλειο!!! Ειδικά έτσι όπως το έχεις δέσει με τη χαρτοπετσέτα! Περιμένουμε και άλλες φωτο....

Σημ.: το ΣΚ ετοιμάζω ανάρτηση για δεντράκια, να ανταλλάξουμε ιδέες!

Μαiρη είπε...

Συγχαρητήρια!!!Είσαι αξιέπαινη!!!Να σας ζήσει η Μυρτώ και πάντα ευτυχισμένη!!!!

Evie είπε...

Να σας ζήση η μικρούλα και εσύ Φωτεινή μου πάντα άξια να τους τα στολίζεις έτσι όμορφα καλή μου.

Joanna Lamprou είπε...

Πολύ όμορφος στολισμός! να σας ζήσει η Μυρτώ!! Πολύ ωραίο και το όνομα της!

Ειρηνη Σ είπε...

να σας ζησει και να εχει καλη τυχη δτην ζωη της
μου αρεσε ο στολισμος και πιο πολυ η καρτουλα πανω στην πετσετα

Φωτεινή είπε...

Ευχαριστώ κορίτσια! Η Μυρτώ βαφτίστηκε στο παρεκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτυδιώτισσας και οι μπομπονιέρες για τους μεγάλους ήταν φτιαγμένες από το μοναστήρι και ήταν εικονίτσες της Παναγίας της Μυρτυδιώτισσας.

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Να σας ζήσει η μικρή!! Τέλειος ο στολισμός λιτός και πολύ κομψος! Η χαρτοπετσέτα και το στιχάκι... όλα τα λεφτά!! Μπράβο!

...irida... είπε...

να σας ζησει! πολυ ωραια ολα ...μπραβο!!!Παντα Αξια!!!

Ανώνυμος είπε...

βραβείο από εμένα για εσένα (τι να κάνω μου τα δίνουν και πρέπει κι εγώ να τα μοιράσω) φιλιά
http://www.tallamarh.blogspot.com/

konstantinos είπε...

Οι κατασκευές σου είναι πολύ όμορφες.
Συνέχισε έτσι την καλή δουλειά.
Αν θέλεις δες και κάποιες δικές μου και σου εύχομαι ότι καλύτερο.
http://konstantinos4you.blogspot.com

Unknown είπε...

Μπράβο Φωτεινή, όλα τα ετοίμασες καταπληκτικά να σας ζήσει η νεοφώτιστη!
Και για να μην το ξεχάσω, πέρνα μια βόλτα από το άλλο μου blog (http://glukomperdemata.blogspot.com/) να πάρεις ένα βραβείο που σε περιμένει εκεί.

Ανώνυμος είπε...

ax ti orea!! Bravo sou pou dimiourgeis! :)

Related Posts with Thumbnails