Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Χοιρινό σελινάτο. Μιάμμμμμ!..

Αντιδράσεις: 
Ε ναι λοιπόν... το είδατε και αυτό από μένα! Συνταγή στο blog μου και μάλιστα δοκιμασμένη από εμένα! Οι φίλοι μου ξέρουν ότι εγώ και η κουζίνα δεν είμαστε και τόσο καλές φίλες αλλά σήμερα έκανα μια εξαίρεση. Θα σας παρουσιάσω τη συνταγή της μαμάς μου για χοιρινό με σέλινο. Είναι λίγο ιδιαίτερη γεύση και ίσως να σας ξενίσει αλλά εγώ τρελαίνομαι γι'αυτό το φαγητό!
Υλικά:
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας (κομμένο σε κομμάτια)
  • 1 μεγάλο μάτσο σέλινο (καθαρισμένο, πλυμμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια για να μην διαλυθεί πάρα πολύ στο μαγείρεμα)
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1/3 ματσάκι μαιντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνω το κρέας. Αναποδογυρίζω το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αυτό θέλει περίπου ένα τεταρτάκι

 Όταν είναι έτοιμο, προσθέτω το κρεμμύδι, το μαιντανό, τη ρίζα του σέλινου κομμένη σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά - εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει). Βάζω αλάτι και πιπέρι και αφήνω να αναμειχθούν τα υλικά για λίγα λεπτά. 

Στη συνέχεια προσθέτω το σέλινο. Αν η κατσαρόλα μου δεν είναι βαθιά, βάζω λίγο λίγο και το ανακατεύω να μαραθεί και να κάνει χώρο για το υπόλοιπο σέλινο. 


Ρίχνω 2 φλυτζάνια νερό, ανακατεύω και αφήνω να βράσει για περίπου 2 ώρες (στο μεταξύ πλένω τα πιάτα, βλέπω τηλεόραση, βάζω κανένα πλυντήριο...!) σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. 


Να σημειώσω ότι το υπέροχο αυτό φαγητάκι το έφτιαξα σήμερα παρέα με τη μαμά μου η οποία μου έδινε τις οδηγίες, περίμενε να βγάλω τις φωτογραφίες και το κυριότερο: ανέλαβε να παρακολουθεί το τελευταίο 2ωρο της τελικής φάσης της συνταγής που λέγαμε!! 
Καλή μας όρεξη!

Related Posts with Thumbnails